Savarina La Tava

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 lingura faina
  • 5 linguri de pesmet
  • 10 linguri zahar
  • 400 gr apa
  • 3 budinci de caramel
  • 1 kg lapte
  • 3 liguri de faina
  • 1 pachet unt 200 gr zahar
  • 200 gr frisca vegetala

Mod de preparare

Se face un blat din 5 oua, 5 linguri zahar, 1 lingura faina. 5 linguri pesmet, se bat albusele se adauga zaharul, faina si pesmetul), dupa copt se adauga un sirop din: 5 linguri de zahar se caramelizeaza si se adauga 400 gr. Dupa fiert, se raceste si se toarna peste blat.

Se face o crema din budinci, lapte, zahar faina si unt, se adauga peste blat, iar la urma frisca batutasi se da la rece.
Se taie patrate si se serveste rece

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele marinate

Foarte bune cu piure de cartofi.

Chiftele marinate
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj