Am frecat brinza ricotta ( urda ) cu zahar si vanilie ( zahar vaniliat), dupa gust. Am pus brinza la rece si am facut clatitele. Cind am termint clatitele am curatat marele de coaja si cotor si le-am taiat in bucati cit unghia.
Am calit bucatile de mar in tigaia de clatite , amestecind mereu cu lingura de lemn ( atentie ca au tendinta sa se lipeasca). Aici mergea bine niste scortisoara la sfirsit ( n-am avut si deci n-am pus). Am lasat merele sa se raceasca si le-am amestecat cu brinza dulce.
Intr-un castronel ( merge si cescuta sau pahar de sampanie ) am pus o clatita, am umplut cu brinza si mar si am inchis-o cu marginile care se rasfringeau inafara castronului.
Am rasturnat clatita umpluta pe farfurie si i-am pus un motz de brinza ( cca 1/2 lingurita ) pe care am tinut-o deoparte special .
Se servesc cite 2 intr-o farfurie
Cite 2 in farfuria pudrata cu cacao !!
Bunatati pentru colindatori Am facut turta dulce si anul acesta si mi-a placut tare mult cum a iesit. Am fost incantata si...
Turta dulce decorata cu royal icingEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj