Rulada Ducesa

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 5 ouă mari + 1 albuş,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 4 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • 2 linguriţe extract de vanilie Dr. Oetker,
  • 3 linguri apă fierbinte,
  • 5 linguri de făină,
  • un plic praf de copt,
  • 1 lingură cacao,
  • 3 linguri gem de căpşuni
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 200 frişcă lichidă,
  • 1 lingură de lapte,
  • 100 g ciocolată (cu lapte şi neagră),
  • Pentru decor:
  • 100 ml frişcă lichidă,
  • 50 ciocolată pentru topit,
  • 1 portocală,
  • Nucă rumenită şi măcinată

Mod de preparare


Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, extractul de vanilie, apa fierbinte, făina şi praful de copt. Se obţine o compoziţie un pic mai moale ca la chec. O treime din compoziţie se amestecă separat, într-un castronel, cu o lingură de cacao.

Se toarnă compoziţia albă într-o tavă cu foaie de copt, se întinde bine cu o spatulă, apoi se coace la foc mediu, aproximativ 15 minute sau până se face aurie. Se scoate pe un prosop de bucătărie şi se rulează fierbinte. Se coace şi se pregăteşte la fel şi foaia de cacao. Se lasă la răcit. Apoi din foaia de cacao se taie pe lungime o margine de 5 cm care se îndepărtează, astfel încât foaia neagră să fie mai îngustă decât cea albă.

Pentru cremă, se bate frişca lichidă, dar mai moale. Separat, se topeşte ciocolata (eu am avut şi neagră şi cu lapte, însă puteţi folosi de care vă place) într-un ibric, cu o lingură de lapte, să nu se ardă. Se lasă ciocolata la răcit, apoi se încorporează treptat frişca, amestecând uşor, cu o spatulă.

Pentru asamblare: pe foaia albă se întinde jumătate de cremă, dar nu până la margine, penru a nu musti când o rulăm, apoi se adaugă foaia de cacao, cealaltă jumătate de cremă, iar pe mijloc se întinde cu grijă, gemul de căpşuni pe lungime, într-o fâşie îngustă. Se rulează şi se dă la frigider.

Pentru decor: se bate frişca până devine consistentă, se îmbracă rulada în frişcă, se presară pe margini nucă rumenită şi măcinată, se decorează cu miez de portocală, puţină ciocolată topită şi frişcă.

Timp de coacere: 30 min
Timp de pregătire: 1h
Porţii: 8 mai generoase sau 10

Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/02/rulada-ducesa.html

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de broccoli cu porumb

Salata de broccoli cu porumb
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.