Rulada cu crema de vanilie, cirese si glazura de ciocolata

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un praf de sare,
  • 5 ouă,
  • 4 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • 5 linguri de făină,
  • un plic praf de copt,
  • coaja rasă de la o lămâie,
  • Pentru crema de vanilie:
  • 400 ml lapte,
  • 3 gălbenuşuri,
  • 3 linguri zahăr,
  • 2 linguri amidon,
  • Un praf de sare,
  • 100 g unt,
  • O linguriţă esenţă de vanilie,
  • În plus: o mână de cireşe,
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolată cu lapte,
  • 50 g ciocolată amăruie,
  • Câteva cireşe,
  • Floricele de zahăr şi de napolitană

Mod de preparare

Pentru foaie: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 2 linguri de zahăr. Separat, se bat gălbenuşurile cu restul de zahăr. Apoi se toarnă gălbenuşurile peste spuma de albuşuri, încorporându-le treptat. Se adaugă uleiul, coaja de lămâie, făina şi praful de copt şi se omogenizează.
Se transferă într-o tavă întinsă pe hârtie de copt şi se coace la foc potrivit, până se face doar uşor aurie, dar să rămână pufoasă. Se răstoarnă pe un prosop de bucătărie pe care am presărat zahăr, se pudrează şi foaia de pandişpan cu puţin zahăr şi se rulează fierbinte. Se lasă la răcit.

Pentru crema de vanilie: se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, amidonul, un praf de sare şi laptele rece, bătând cu un tel, pentru a le aera şi omogeniza. Se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroaşă, apoi se dă deoparte, se adaugă untul şi esenţa de vanilie şi se amestecă bine. Se lasă la răcit.

Pentru asamblare şi decor: se întinde crema pe foaia de pandişpan, se adaugă cireşele spălate şi curăţate de sâmburi şi se rulează. Se topesc la un loc ciocolata cu lapte şi cea amăruie la bain-marie, apoi se toarnă peste ruladă şi se nivelează frumos. Se decorează cu cireşe, floricele de zahăr şi de napolitană. Se dă la frigider până la servire.

Timp de coacere: aprox 8-10 min,
Timp de pregătire: 1h
Porţii: 12

Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/06/rulada-cu-crema-de-vanilie-cirese-si.html

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Fluturasi dulci din aluat cu caramel (de post)

Aluatul cu caramel l-am testat mai demult sub forma de melci si de placinta, cum au avut mare succes m-am gandit sa-l refac,...

Fluturasi dulci din aluat cu caramel (de post)
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure