Rulada de Post cu Gem Acrisor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 1 cescuta zahar pudra
  • 3 cescute ulei
  • 3 cescute apa minerala
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • esenta rom
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 borcan gem acrisor
  • 300 g nuca macinata
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca bine zaharul cu uleiul, apa minerala, amoniacul stins cu putin otet, esentele, zaharul vanilinat, sarea si apoi faina... pana se obtine o coca potrivita.

Se amesteca gemul cu nucile si se lasa deoparte. Se imparte coca in 4 bucati din care intinzi foi dreptungiulare. Pe fiecare foaie se pune umplutura se ruleaza si se aseazain tava unsa cu margarina.

Se dau ruladele la cuptor si se coc la foc potrivit timp de 35 de minute. Cand e gata, se lasa la racit, apoi se taie felii care sunt presarate cu zahar pudra.

POFTA BUNA!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...