Rulada de Castane `Rusalina`

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 gr nuci prajite si macinate
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 100 ml apa
  • 500 gr zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 200 gr unt
  • un borcan mic de piure de castane (350 gr)

Mod de preparare

Nucile se prajesc putin, dupa care se macina marunt (nu se toaca).

Zaharul se pune intr-o craticioara si se caramelizeaza.

Cand prinde o culoare aramie (sa nu se arda ca devine amar) se adauga peste el nucile macinate si se amesteca foarte repede. Se indeparteaza craticioara de pe foc si se adauga oul batut ca pentru omleta si se amesteca repede pentru a se incorpora oul pana nu se coace de la fierbinteala amestecului. Oul se pune pentru a nu se intari blatul si a putea fi usor modelat.

Se pregateste din timp o tavita care se tapeteaza cu celofan (folie alimentara sau hartie de copt) pe care o umezim inainte. Peste celofan punem cu lingura din compozitia de blat si cu palmele umede (sa nu ne ardem) intindem pe toata suprafata, blatul cat putem de uniform. Punem la racit.

Intre timp se pregateste crema.

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul si fierbem circa 3-4 minute, nu mai mult pentru ca se cristalizeaza altfel. Adaugam dupa timpul de fierbere cele 2 linguri de cacao si amestecam bine pana la omogenizarea completa. Indepartam de la sursa de caldura si adaugam untul pe care il topim prin amestecare continua dupa care lasam la racit. Rece fiind se freaca cu mixerul pana isi schimba culoarea intr-un maro mai deschis.

Este timpul acuma sa trecem la asamblarea ruladei.

Se ia de la rece blatul si la marginea lui se pune un sul de piure de castane si in continuare se unge crema de cacao pana la un cm de la marginea cealalta a blatului. Se ruleaza cu ajutorul celofanului, se strange bine la capete si se pune la congelator pana se ingheata.

Se serveste pe pat de frisca, eventual decorat cu zahar caramelizat si pisat sau doar simplu.

Daca doriti si daca piureul de castane pe care il folositi este mai dens si de consistenta mai tare atunci se poate lasa rulada la frigider si se poate imbraca in frisca.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de marar

Se apropie ora pranzului si m-am gandit sa va aduc o reteta simpla si gustoasa . Mararul este din plin in aceasta perioada si...

Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de marar
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura