Rulada de Castane `Rusalina`

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 gr nuci prajite si macinate
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 100 ml apa
  • 500 gr zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 200 gr unt
  • un borcan mic de piure de castane (350 gr)

Mod de preparare

Nucile se prajesc putin, dupa care se macina marunt (nu se toaca).

Zaharul se pune intr-o craticioara si se caramelizeaza.

Cand prinde o culoare aramie (sa nu se arda ca devine amar) se adauga peste el nucile macinate si se amesteca foarte repede. Se indeparteaza craticioara de pe foc si se adauga oul batut ca pentru omleta si se amesteca repede pentru a se incorpora oul pana nu se coace de la fierbinteala amestecului. Oul se pune pentru a nu se intari blatul si a putea fi usor modelat.

Se pregateste din timp o tavita care se tapeteaza cu celofan (folie alimentara sau hartie de copt) pe care o umezim inainte. Peste celofan punem cu lingura din compozitia de blat si cu palmele umede (sa nu ne ardem) intindem pe toata suprafata, blatul cat putem de uniform. Punem la racit.

Intre timp se pregateste crema.

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul si fierbem circa 3-4 minute, nu mai mult pentru ca se cristalizeaza altfel. Adaugam dupa timpul de fierbere cele 2 linguri de cacao si amestecam bine pana la omogenizarea completa. Indepartam de la sursa de caldura si adaugam untul pe care il topim prin amestecare continua dupa care lasam la racit. Rece fiind se freaca cu mixerul pana isi schimba culoarea intr-un maro mai deschis.

Este timpul acuma sa trecem la asamblarea ruladei.

Se ia de la rece blatul si la marginea lui se pune un sul de piure de castane si in continuare se unge crema de cacao pana la un cm de la marginea cealalta a blatului. Se ruleaza cu ajutorul celofanului, se strange bine la capete si se pune la congelator pana se ingheata.

Se serveste pe pat de frisca, eventual decorat cu zahar caramelizat si pisat sau doar simplu.

Daca doriti si daca piureul de castane pe care il folositi este mai dens si de consistenta mai tare atunci se poate lasa rulada la frigider si se poate imbraca in frisca.

Prajitura cu capsuni si bezea

Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghetti con le polpettine (spaghete cu chiftelute)

"Retete de suflet"

Spaghetti con le polpettine (spaghete cu chiftelute)
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata