Rulada de biscuiti

Portii
10
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 foaie de napolitana
  • 400 g biscuiti
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g alune
  • 50 g stafide
  • esenta de rom
  • 250 ml lapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • Crema de cocos
  • 150 g nuca de cocos
  • 300 ml lapte condesat

Mod de preparare

Nuca de cocos o amestecam cu laptele condensat, pana ce se omogenizeaza.

Intr-o cratita, adaugam zaharul si il punem pe foc sa se caramelizeze, adaugam untul taiat bucati si treptat, laptele.

Amestecam continuu pana ce se topeste untul.

Intr-un bol, adaugam biscuitii macinati (eu am rupt 1/2 din ei), nuca macinata, alunele, stafidele hidratate, cacaua. Amestecam, dupa care adaugam laptele caldut.

Pe masa, asezam un prosop putin umed, o foaie de napolitana, amestecul de biscuiti il intindem si deasupra nuca de cocos, rulam cu ajutorul prosopului.

Invelim in folie alimentara si dam la rece peste noapte. Servim rece.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.