Rulada cu nuca la rece

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pt blat :
  • 250 gr nuci macinate
  • 250 gr zahar pudra
  • 30 gr cacao
  • 30 ml esenta rom
  • 1 albus batut spuma
  • Crema:
  • 125 gr zahar pudra
  • 2 plic zahar vanilat sau 2 sticlute esenta vanilie
  • 3 galbenusuri ou
  • 125 gr rama cub

Mod de preparare

Nucile macinate se amesteca cu zaharul,cacao,esenta de rom la care se adauga albusul de ou batut spuma cu 2 linguri de zahar pudra. Se amesteca pana se omogenizeaza bine si apoi se intinde pe folie .

La crema procedam in felul urmator:
Cele 3 galbenusuri de ou impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa. Se lasa la racit si apoi adaugam 125 gr rama si omogenizam cu mixerul.

Peste compozitia de nuca intinsa pe folie intindem si crema astfel obtinuta. Se poate presara cu visine ,stafide sau nuci si se ruleaza strans.

Se da la rece pana a doua zi.

P.S. eu am facut si varianta cu nuca de cocos. Am folosit 250 gr nuca de cocos iar restul de ingrediente le-am dublat. In jumatatea de crema pe care am folosit-o la rulada cu cocos am pus o lingura cacao. La rulada de cocos ptr. omogenizare am batut cele 5 albusuri de oua ramase de la crema .

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu mere, caramel si frisca

Acesta este tortul copilariei mele. Imi amintesc cu drag de acea perioada si mananc si acum, cu aceeasi pofta, o feliuta de...

Desert tort cu mere, caramel si frisca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj