Rulada cu Ness

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 grame zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie/portocala
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 grame zahar
  • 4 linguri rase faina
  • 400 ml lapte rece
  • 1 pachet margarina Rama
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie/portocala
  • ness pudra

Mod de preparare

Blat:
Se bat albusurile spuma cu zaharul (eventual fin), zaharul vanilat, coaja de lamaie/portocala si esenta de vanilie. Se adauga, in "ploaie" faina si, dupe ce se omogenizeaza, se adauga, unul cate unul galbenusurile. Se poate folosi mixer-ul. Tava de aragaz se tapeteaza cu margarina, se pune o foaie de copt care la randu-i se unge cu margarina. Se da la foc potrivit (180 grade) timp de aproximativ 30 de minute. Dupa coacere, tava se acopera cu folie stretch pentru a se inmuia.

Crema:
Se bat galbenusurile cu zaharul si mirodeniile, spuma. Se adauga jumatate din cantitatea de lapte, cele 4 linguri de faina si cealalta jumatate de lapte. Se fierbe intr-o cratita cu fund gros, dupa care se da la racit. Dupa ce se raceste, se adauga, putin cate putin margarina, iar la final, ness dupa gust.

Crema se adauga peste blat (cam 3 sferturi), care se ruleaza. Cu cantitatea de crema ramasa se imbraca rulada.

Se poate presara, dupa gust, nuca sau nuca de cocos!
Se taie felii!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.