Blat:
Se bat albusurile spuma cu zaharul (eventual fin), zaharul vanilat, coaja de lamaie/portocala si esenta de vanilie. Se adauga, in "ploaie" faina si, dupe ce se omogenizeaza, se adauga, unul cate unul galbenusurile. Se poate folosi mixer-ul. Tava de aragaz se tapeteaza cu margarina, se pune o foaie de copt care la randu-i se unge cu margarina. Se da la foc potrivit (180 grade) timp de aproximativ 30 de minute. Dupa coacere, tava se acopera cu folie stretch pentru a se inmuia.
Crema:
Se bat galbenusurile cu zaharul si mirodeniile, spuma. Se adauga jumatate din cantitatea de lapte, cele 4 linguri de faina si cealalta jumatate de lapte. Se fierbe intr-o cratita cu fund gros, dupa care se da la racit. Dupa ce se raceste, se adauga, putin cate putin margarina, iar la final, ness dupa gust.
Crema se adauga peste blat (cam 3 sferturi), care se ruleaza. Cu cantitatea de crema ramasa se imbraca rulada.
Se poate presara, dupa gust, nuca sau nuca de cocos!
Se taie felii!
Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.