Rulada cu Foi de Napolitana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr margarina
  • 2 cani de zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • 400 gr biscuiti populari
  • 300 gr lapte praf
  • 1 ½ cani apa
  • 5 linguri apa (pt a doua crema)
  • 1 pachet foi de napolitane (5 foi)

Mod de preparare

Se caramelizeaza o cana de zahar, iar dupa ce s-a topit zaharul si a devenit maroniu, se adauga 1 cana si 1/2 apa. Compozitia se amesteca si se da deoparte.

Se maruntesc biscuitii si se adauga peste zaharul caramelizat. Asa cald se pune un strat subtire pe fiecare foaie de napolitana pana se termina toata compozitia. Foiile raman intinse pe masa cu crema pe ele, pana preparam cea de a doua crema.

Pentru a doua crema se fierbe 1 cana de zahar cu 5 linguri de apa, pana se obtine un sirop in care se pune margarina, laptele praf si nuca de cocos.

Crema astfel obtinuta se imparte pe foile de napolitana, in mod egal. Aceasta crema se pune peste compozitia de biscuiti. Dupa ce s-a intins bine pe toate foile, se ruleaza foaia de napolitana, in asa fel incat se formeaza cinci rulade. Atentie: Se ruleaza de-a latul foii de napolitana, nu de-a lungul acesteia.

Se poate intinde pe oricare fata a foii, in functie de preferinte. Eu am facut pe ambele. Ruladele se pun la frigider pentru cateva ore.
Se servesc taiate feliute subtiri.
Pofta buna!!!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.