Rigoleta

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ptr foi:
  • 400 g faina
  • 1/2 margarina
  • 1 ou intreg
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 canita lapte Crema:
  • 1 litru lapte
  • 8 linguri faina
  • 300 g zahar
  • 250 g unt
  • 1 lingura cacao
  • Glazura:
  • 1/2 margarina
  • 5 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Se cerne faina, se adauga margarina, zaharul, oul, praful de copt si laptele, se amesteca bine, aluatul sa nu fie foarte tare, se imparte in trei si se coc trei foi pe fundul tavii.

Crema: Laptele se amesteca cu faina bine sa nu se faca cocoloase, se adauga zaharul. Se firebe bine. Cand s-a racit crema se amesteca cu margarina. In jumatate din crema se pune o lingura de cacao. Pe o foaie se pune crema alba, pe cealalta foaie se pune crema cu cacao. Pe ultima foaie se pune glazura.

Glazura:
Margarina se taie bucatele, se adauga apa, zaharul si cacao, se pune la foc mic, dupa ce s-au topit se intinde repede pe foaie.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Tort Sacher

Am gasit aceasta reteta, cica originala, de tort Sacher si neaparat am vrut sa o testez. A iesit extraordinar de bun! Chiar...

Desert Tort Sacher
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.