Pumpkin Pie (Placinta cu Dovleac)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml frisca nebatuta
  • 2 oua
  • 115 gr zahar maro
  • 4 linguri de golden syrup (se poate pune miere in loc)
  • scortisoara dupa gust (cam 2 lingurite, poate ceva mai mult)
  • 1/4 cuisoare praf
  • un praf de sare
  • 450 gr dovleac pireu

Mod de preparare

Toate se amesteca bine de tot cu un mixer sau cu lingura de lemn si se umple cojile de pie care au fost putin cooapte inainte.
Aluatul se intinde in forma de pie si sa coace ptr 15 minute.

Inainte de a se introduce la cuptor se pune peste aluat in tava hirtie de copt pe care se pun boabe de fasole, asta pentru a preveni umflarea aluatului in timpul coptului. Dupa ce scoatem forma din cuptor o lasam putin la racit si apoi umplem cu compozitia de dovleac gata pregatita. Se da la cuptor la 375 F sau 190 grade C sau 5 ptr gaz pentru aproximativ 40 de minute sau pina cind scobitoarea introdusa in mijloc o scoatem curata.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...