Pricomigdale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 360gr nuca macinata
  • 16gr zahar pudra
  • 8 albusuri
  • 48gr faina
  • 480gr zahar tos
  • cateva picaturi de esenta de migdale

Mod de preparare

1. Miezul de nuca (macinat fin) se amesteca cu zaharul tos intr-o cratita, se adauga si albusul de ou nebatut (nici macar cu furculita).
2. Cratita se pune la foc potrivit, pana se topeste zaharul, iar compozitia este calda bine, aproape iferbinte.
3. Acest amestec se lasa peste noapte, dup ace s-a racit, la frigider.
4. A doua zi se adauga, esenta de migdale, faina si se amesteca bine.
5. Cu lingurita se aseaza gramajoare la distanta unele de altele pe hartie de copt neunsa.
6. Se pudreaza fiecare gramajoara din belsug cu zahar pudra (nu renuntati la aceasta etapa, ca sa iasa lucioase sis a aiba crusta specifica pricomigdalelor).
7. Se coc la foc potrivit (aprox 140-160grade Celsius), timp de 15-20 minute pana devin lucioase, cu crapaturi mici la suprafata.

In compozitia din fotografiile prezentate am pus mai putina faina decat in reteta pentru ca noua ne place sa aiba mai mult gustul de bezea, decat de fursec. Cum doriti.

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa