Pregatirea Siropului de Mango Pentru Insiropat Prajituri

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coaja de la mango
  • zahar cat sa le acopere
  • votca (eu am pus rom) cateva linguri

Mod de preparare

Se alege mango sanatos, se spala foarte bine cu o perie de legume/zarzavaturi.

Cu un cutit bine ascutit se indeparteaza coaja de pe pulpa fructului, se pune deoparte. Pulpa se consuma cruda sau se foloseste la diferite prajituri/inghetate etc.

Coaja se taie in bucati de circa 2-3 cm lungime, se aseaza in borcan si se acopera cu zahar. Se pune capacul si se scutura bine de tot sa fim siguri ca a intrat zaharul peste tot.

Lasam deoparte si cand ne mai amintim mai luam borcanul si il mai scuturam. Vom observa ca deja incepe sa lase suc.

A doua zi adaugam cateva linguri de votca deasupra (eu am pus rom din lipsa de alt alcool) si scuturam din nou la intervale de timp pana se topeste tot zaharul.

Siropul rezultat este bun la insiropatul blaturilor de tort fara sa mai facem nimic altceva cu el.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...