Prajiturele cu Visine Impachetate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g faina + 1 mana de faina
  • -125 g unt sau margarina
  • -100 g zahar pudra
  • -200 g iaurt
  • -7 linguri ulei
  • -1 ou
  • -1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -1 praf de sare
  • -visine fara samburi
  • -fulgi sau ciocolata rasa
  • -zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Scurgeti bine visinele de zeama.

Amestecati intr-un bol mai mare, cu o lingura de lemn, pana ce aluatul se leaga: faina cernuta, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, sarea, oul intreg, uleiul, untul topit si racit.

Framantati apoi acest aluat uleios, dati-i forma de minge, inveliti-l in folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 30 min.

Scoateti aluatul pe masa de lucru infainata, presarati peste el o mana de faina si intindeti-l cu sucitorul infainat intr-o foaie groasa de aproximativ 1 cm.

Taiati in patrate potrivite, presarati-le cu fulgi sau ciocolata rasa si treceti cu sucitorul peste ele ca sa se adanceasca putin in aluat. Asezati pe fiecare patrat cate 4 visine in colturi, acoperiti-le cu aluat, indoind colturile de aluat inspre centru si presati usor sa se lipeasca.

Fixati in mijloc, peste colturile lipite cate o visina.

Asezati-le usor distantate in tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul preincalzit pentru 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.

Lasati la racit pe un gratar.

Serviti-le pudrate cu zahar praf.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa