Prajiturele Cu Visine (de Post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/4 cana de ulei
  • 1-1/2 cana de zahar
  • 2 cani de apa
  • 3 cani de faina
  • 3-4 linguri de dulceata de visine
  • 1/2 de cana de nuci pisate
  • 1 praf de copt si o lingurita de bicarbonat stins
  • 3-4 linguri de cacao
  • o sticluta de rom
  • 150 g visine

Mod de preparare

Pentru prepararea compozitiei se amesteca toate ingredientele: uleiul, zaharul, apa, faina, apoi gemul, nucile pisate, cacaoa, romul, sarea si praful de copt si bicarbonatul stins pana se face o compozitie omogena.

Se ung formele cu ulei se tapeteaza cu faina, se pune compozitia in fiecare forma si deasupra se pun visine.

Aceasta compozitie se poate pune si intr-o tava, se pun visine deasupra iar dupa coacere se taie dupa dorinta.

Formele se introduc la cuptor timp de o jumatate de ora. Vom incerca prajiturelele cu o scobitoare, daca nu se lipeste nimic de scobitoare inseamna ca sunt gata.


Se servesc cu o lingurita de dulceata deasupra.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovlecei si rosii

 Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)

Supa crema de dovlecei si rosii
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.