Prajitura Valurile Dunarii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina amestecata cu un pachetel de praf de copt
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • vanilie
  • 3-4 linguri cacao
  • visine din compot
  • Crema:
  • o budinca de vanilie
  • lapte
  • 200 g unt
  • zahar pudra dupa gust
  • vanilie
  • (eu am folosit o crema instant de vanilie la care am adaugat cam 50 g unt si zahar)
  • glazura de ciocolata
  • (eu am topit 2 linguri de Nutela)

Mod de preparare

Untul cu zaharul se amesteca bine, se adauga ouale intregi pe rind, iar la urma faina cu praful de copt. Compozitia se imparte in doua, in una se adauga 3-4 linguri de cacao, apoi se intinde in tava. Peste se pune compozitia alba (daca doriti le puneti invers) si se fac niste modele cu cutitul ca ele sa se amestece putin. Apoi se pun deasupra visinele fara simburi din compot (sau proaspete). Se coace la o temp. medie cam 40-50 min. pina se rumeneste frumos.

Cind e gata se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se intinde peste, crema facuta din ingr. prezentate la CREMA si se pune glazura de ciocolata facind un model de valuri si se tine la frigider putin sa se intareasca crema. Dupa aceea se poate taia.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.