Prajitura Scala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt (margarina Unirea, Rama, Delma)
  • 2 cani zahar
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri cacao
  • 4 oua
  • 1 cana si jumatate de faina
  • praf de copt

Mod de preparare

Margarina se topeste pe foc intr-o cratita. Se adauga zaharul, laptele si la sfirsit cacaua. Se mai da 2-3 clocote si se ia dupa foc. Se ia o cana din sirop si se pune deoparte, iar restul se lasa la racit. Dupa aceea se adauga in compozitie 4 galbenusuri pe rind, 1 cana si jumatate de faina si praf de copt stins cu otet, si la urma se adauga albusurile batute spuma. Se mai poate razui coaja de la o lamiie si o mina de nuci taiate marunt.

Se coace in tava tapetata si cind s-a copt prajitura se inteapa toata cu o furculita si se toarna siropul pus deoparte peste ea. Se presara nuca de cocos.
POFTA BUNA.
Cantitatile se masoara cu aceeasi cana.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...