Prajitura Ruseasca cu Branza de Vaci si Cacao

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat
  • -100 g unt
  • -1/3 pahar zahar
  • -1 fiola esenta de vanilie
  • -1 lingura cacao pudra
  • -1 ou
  • -cca 1 1/2 pahar faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Umplutura
  • -1/2 pahar stafide sau alte fructe uscate/nuca, alune ori coaja rasa de lamaie etc
  • -30 g unt
  • -3 oua
  • -500 g branza de vaci
  • -2/3 pahar zahar
  • -1 fiola esenta de vanilie
  • -1 lingurita amidon
  • -1 praf de sare
  • pahar cu o capacitate de 250 ml

Mod de preparare

Aluat
Topiti untul si lasati sa se racoreasca putin.
Adaugati zaharul, esenta de vanilie, amestecati, puneti cacao si omogenizati bine sa nu ramana cocoloase.

Inglobati oul, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati un aluat care nu se lipeste de mana. La nevoie adaugati inca 1- 2 linguri de faina.

Inveliti 1/3 din cantitatea de aluat in folie alimentara si dati la congelator pentru 15- 20 min, iar cantitatea ramasa intindeti-o in foaie, cel mai usor prin presare cu mana, intr-o tava (20 x 20 cm) tapetata cu hartie de copt.

Umplutura
Spalati stafidele si puneti la scurs.
Topiti untul si lasati sa se racoreasca.

Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile puneti-le la frigider pana vor fi intrebuintate, iar galbenusurile frecati-le putin cu o lingura de lemn. Dati deoparte.

Pasati branza de vaci, adaugati zaharul, esenta de vanilie si amestecati bine.

Puneti peste compozitia cu branza, intai galbenusurile, urmate de untul topit si racorit, stafidele scurse, amidonul, amestecand bine de fiecare data.

Inglobati albusurile batute spuma tare cu un praf de sare, amestecand usor, prin rasturnare, de
jos in sus, folosind o lingura de lemn.

Turnati peste blatul din tava si nivelati.

Radeti deasupra aluatul pus la congelator, pe razatoarea cu ochiuri mari.

Dati la cuptorul preancalzit pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta.

Scoateti din tava si lasati sa se racoreasca pe un gratar.

Serviti portionata.
Este o prajitura aspectuoasa, savuroasa si fina.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti