Spalam bine caisele si visinele. Scoatem samburii si taiem caisele cuburi mai mari. Distribuim untul intr-o tava, asezam visinele si caisele peste unt si apoi presaram cele 150 g zahar. Introducem tava la cuptor pana pregatim blatul.
Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele, mixand in continuare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine.
Soatem tava din cuptor, turnam copozitia de blat si introducem tava din nou la cuptor pana se coace blatul. Facem testul cu scobitoarea.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou. Se poate orna cu frisca sau alta crema. Noi am servit-o asa simpla, fara frisca sau alta crema.
"retete festive de iarna"
Desert tort cu afine si jeleu de zmeuraEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj