Prajitura Rapida cu Dovleac

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -1-1,2 kg dovleac de placinta
  • -130 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -2 lingurite scortisoara
  • -1 lingurita esenta de rom
  • -1 mana stafide
  • -1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • -zeama de la ½ lamaie
  • -1 mana nuci, taiate grosier
  • -cateva cubulete de mar si / sau gutuie, optional
  • Blat:
  • -150 g faina
  • -150 g gris
  • -150 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 ½ plic praf de copt
  • Altele:
  • -100 g unt / margarina
  • -20 g zahar
  • -250 ml suc de mere / compot, de orice fel
  • -zahar tos / zahar pudra, pentru servit (optional)

Mod de preparare

Umplutura
Curatati dovleacul de coaja si seminte, apoi dati dovleacul pe razatoarea mare si puneti-l intr-un bol.
Adaugati zaharul, zaharul vanilat, scortisoara, esenta de rom, stafidele, coaja si zeama de lamaie, nucile si optional, cubulete de mar sau gutuie.
Omogenizati si lasati in asteptare pana se topeste zaharul. Intre timp, pregatiti blatul.

Blat
Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt, grisul, zaharul si zaharul vanilat.
Puneti la topit untul / margarina cu 20 g zahar si lasati pana ce zaharul este topit, amestecand. Turnati imediat compozitia intr-un vas termorezistent / tava.

Presarati uniform deasupra ½ din compozitia cu faina si nivelati-o.
Puneti deasupra umplutura, presati-o bine cu spatula, presarati uniform restul de compozitie cu faina si nivelati din nou.
Turnati deasupra compotul sau sucul de mere.

* Daca nu aveti compot sau suc de mere, puteti folosi un amestec din apa, zahar si zeama de lamaie (lichid sa fie).

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 40-50 min, la 170 grade sau pana ce prajitura este coapta (trece testul cu scobitoarea) si este frumos rumenita.
Lasati sa se racoreasca putin in tava.

Serviti feliata, presarata cu putin zahar tos sau pudra.
Este la fel de buna, atat calda, cat si rece.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...