Prajitura Negresa cu Nuca si Silvoita

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 cana apa
  • un praf de sare
  • 1 cana Green Sugar (se poate inlocui cu zahar tos) 1/2 cana ulei
  • 2 cani pline cu varf de faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 3-4 lg silvoita
  • 1 cana nuca

Mod de preparare

Intr-un vas se pune apa, praful de sare si Green Sugar-ul. Se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga silvoita si nuca taiata grosier. Se amesteca apoi se toarna esenta de rom si uleiul.
Separat se amesteca faina, cacaoa si praful de copt. Se toarna peste amestecul lichid si se omogenizeaza bine.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute (sa treaca testul scobitorii). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se macina 2 lg de Green sugar pentru a obtine pudra si se presara deasupra peste prajitura. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!
Se presara deasupra cu zahar pudra vanilat!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...