Prajitura cu mascarpone

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente piscot:
  • 5 albusuri de ou
  • 5 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de apa sau lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita mica de praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 5 galbenusuri de ou
  • 10 linguri de zahar
  • 2 cutii mascarpone
  • Decor :
  • 50 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Albusurile se bat bine cu un praf de sare si praful de copt pana cand sta bine spuma apoi se adauga treptat zaharul, batandu-se mai departe pana cand se topeste tot zaharul. Se adauga pe rand uleiul si apa sau laptele, apoi faina se pune in "ploaie" amestecand incet cu o lingura de lemn de jos in sus pentru a nu iesi aerul din albusuri.
Coca rezultata se pune intr-o tava unsa cu ulei pe o hartie de copt care se unge si ea si se coace pentru 35-40 minute incercandu-se si facand testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.
Pentru crema se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devine o crema albicioasa si densa, apoi se adauga mascarpone se mai mixeaza 2-3 minute . Crema obtinuta se intinde peste blatul copt si se presara nuca de cocos deasupra.
Se da la rece sa se intareasca apoi se poate servi.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...