Prajitura Inteligenta II

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 10 linguri faina
  • 200 g unt topit
  • 1 l lapte
  • putina sare (un varf de cutit)

Mod de preparare

Primul lucru pe care il facem este topirea untului, pentru a se racii pana la adaugarea acestuia.

Galbenusurile se separa de albusuri, si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat. Acestea se amesteca pana cand culoarea galbenusurilor incepe sa se deschida la culoare(adica se albeste putin). Se adauga, faina, untul (rece) si laptele. La sfarsit se pun albusurile batute spuma cu putina sare, amestecand de jos in sus, pana la omogenizare. Compozitia rezultata trebuie sa fie mai subtire.

Prajitura se pune intr-o tava rotunda sau dreptunghiulara, unsa cu unt si tapetata cu faina. Aceasta se da la cuptor pentru aproximativ o ora la foc moderat.

In timpul coacerii, blatul si crema se aleg singure (aceasta poate crapa in timpul coaceri, dar nu este o problema).

Aceasta se serveste dupa ce s-a racit.
La gust este putin asemanatoare cu crema de zahar ars.
Pofta buna! ! !

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.