Prajitura in Sos de Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru prajitura:
  • - 4 oua
  • - 5 linguri cu faina proaspat cernuta
  • - 5 linguri cu zahar tos
  • - 1/2 lingurita cu praf de copt
  • - 2 linguri cu ulei
  • - 2 linguri cu apa
  • - un praf de sare
  • - 200 g fulgi de cocos
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • - 200 g margarina (pentru prajituri) taiata bucatele
  • - 2 linguri cu cacao neagra proaspat cernuta
  • - 1 lingura cu ciocolata neagra de calitate superioara rasa marunt pe razatoare
  • - 230 g zahar
  • - 230 ml apa
  • - 2-3 picaturi esenta de rom

Mod de preparare

- Se separa cu grija albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza pana se obtine spuma. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana ce acesta se topeste complet.
- Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul intr-un bol mic apoi se adauga amestecului de albusuri si zahar, mixand compozitia in continuare la viteza mica.

- Se amesteca faina, sarea si praful de copt apoi se incorporeaza treptat in amestecul pregatit anterior.
- Se adauga apa si se amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene.
- Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.

- Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt (am folosit o tava cu urmatoarele dimensiuni: 29 x 4 x 20 cm).
- Compozitia pregatita se pune in tava si se netezeste suprafata.
- Se coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20 - 30 de minute.
- Prajitura coapta se lasa sa se raceasca in tava apoi se taie bucatele dupa preferinta.

Pentru sosul de ciocolata:
- Apa si zaharul se pun intr-o cratita la foc mic, amestecand din cand in cand cu o lingura din lemn pana se topeste zaharul.
- Se adauga margarina, amestecand pana ce aceasta se topeste.
- Se adauga cacaua apoi ciocolata, amestecand pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Se ia vasul de pe foc si se lasa sosul sa se raceasca.
- Prajiturile pregatite se trec prin sosul de ciocolata apoi se tapeteaza cu fulgi de cocos.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.