Prajitura in Sos de Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru prajitura:
  • - 4 oua
  • - 5 linguri cu faina proaspat cernuta
  • - 5 linguri cu zahar tos
  • - 1/2 lingurita cu praf de copt
  • - 2 linguri cu ulei
  • - 2 linguri cu apa
  • - un praf de sare
  • - 200 g fulgi de cocos
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • - 200 g margarina (pentru prajituri) taiata bucatele
  • - 2 linguri cu cacao neagra proaspat cernuta
  • - 1 lingura cu ciocolata neagra de calitate superioara rasa marunt pe razatoare
  • - 230 g zahar
  • - 230 ml apa
  • - 2-3 picaturi esenta de rom

Mod de preparare

- Se separa cu grija albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza pana se obtine spuma. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana ce acesta se topeste complet.
- Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul intr-un bol mic apoi se adauga amestecului de albusuri si zahar, mixand compozitia in continuare la viteza mica.

- Se amesteca faina, sarea si praful de copt apoi se incorporeaza treptat in amestecul pregatit anterior.
- Se adauga apa si se amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene.
- Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.

- Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt (am folosit o tava cu urmatoarele dimensiuni: 29 x 4 x 20 cm).
- Compozitia pregatita se pune in tava si se netezeste suprafata.
- Se coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20 - 30 de minute.
- Prajitura coapta se lasa sa se raceasca in tava apoi se taie bucatele dupa preferinta.

Pentru sosul de ciocolata:
- Apa si zaharul se pun intr-o cratita la foc mic, amestecand din cand in cand cu o lingura din lemn pana se topeste zaharul.
- Se adauga margarina, amestecand pana ce aceasta se topeste.
- Se adauga cacaua apoi ciocolata, amestecand pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Se ia vasul de pe foc si se lasa sosul sa se raceasca.
- Prajiturile pregatite se trec prin sosul de ciocolata apoi se tapeteaza cu fulgi de cocos.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat

"Clatite rumenite, cu dragoste pregatite"  Un aperitiv delicios si de mare efect, cu care va puteti...

Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj