Prajitura Fina cu Nuca de Cocos

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 50 gr nuca de cocos
  • 3 ½ linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf de cutit sare
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 gr unt
  • 2 linguri nuca de cocos
  • Ingrediente glazura:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 1 1/2 linguri unt
  • Ingrediente pentru ornat :
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Preparare blat:
Albusurile se amesteca cu praful de sare cu ajutorul unui mixer sau tel, cand s-a format o spuma tare se adauga zaharul, zaharul vanilat si se amesteca in continuare pana ce acesta se dizolva.

Dupa ce s-a topit zaharul se adauga treptat faina, dar nu se mai amesteca cu mixerul ci cu o spatula de silicon sau lemn. Atentie: Se amesteca de sus in jos!!! Tot acum se adauga si nuca de cocos, amestecand tot de sus in jos.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (eu am folosit o tava de 38x26 cm) tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit. Se lasa la foc potrivit pana ce trece de testul scobitoarei, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.

Preparare crema:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pana ce amestecul se incorporeaza bine si zaharul se dizolva. Se adauga faina, dupa care laptele. Compozitia obtinuta se pune la fiert pe baie de aburi pana ce devine de consistenta unei budinci. Atentie: Se amesteca continuu in crema atata timp cat este pe baia de aburi!!!

Cand este gata se lasa sa se raceasca. Intre timp untul se amesteca bine cu mixerul pana devine cremos. Se adauga crema obtinuta pe aburi peste unt, se incorporeaza bine dupa care se adauga si nuca de cocos.

Crema obtinuta se pune peste foaia racita.

Preparare glazura:
Ciocolata se rupe cubulete si se topeste pe baia de aburi, amestecand continuu. Cand s-a topit se adauga untul si se amesteca bine. Daca mai este necesar se mai pune pe baia de aburi!

Glazura se pune peste crema, dar trebuie intinsa repede si cu grija cu ajutorul unui cutit, deoarece se intareste foarte repede.

Deasupra se presara fulgi de nuca de cocos.
Se pune la rece pentru aproximativ doua ore si se taie cu un cutit umezit putin in apa calda, deoarece glazura este mai tare si se poate sfarama.

Se portioneaza in bucatele potrivite.

Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone

Azi, Costel ii spunea unei verisoare, la telefon, ca el nu are tort de ziua lui si ca i-a facut nevasta doar inghetata ( cam...

Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj