Prajitura Din Iaurt

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 16 kg iaurt (4 cutii a cate 400g fiecare)
  • 24 linguri zahar
  • 400 gr biscuiti patrati
  • 1 borcan compot piersici (sau caise)
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 3 plicuri nes sau 4 lingurite
  • 3 plicuri gelatina fina maruntita
  • 150 ml apa rece
  • 2 tavi de chec
  • folie alimentara

Mod de preparare

In doua vase punem cate 2 cutii iaurt. Adaugam in fiecare vas cate 12 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat si amestecam bine pana se omogenizeaza. Intr-un vas adaugam piersicile taiate cubulete si in celalat adaugam cele 3 pliculete de nes.

Cele trei plicuri de gelatina le inmuiem in 150 ml apa rece, apoi punem vasul pe foc sa se topeasca (atentie! ! ! nu lasam sa fiarba, lasam pana cand devine calduta si gelatina se topeste). Impartim gelatina in mod egal in cele doua vase in care avem compozitia de iaurt si amestecam pentru a se omogeniza.

In zeama ramasa de la compotul de piersici se inmoaie biscuitii (biscuitii doar ii scufundam in zeama ) si ii asezam in tava de chec in care am pus in prealabil folie alimentara (lasam marginile foliei mai lungi).

Peste primul rand de biscuiti turnam jumatate din compozitia alba de iaurt cu fructe, acoperim din nou cu un rand de biscuiti inmuiati apoi rasturnam jumatate din compozitia de iaurt cu nes si acoperim si acest start cu un rand de biscuiti inmuiati. La fel procedam si cu restul de compozitie ramas.

Acoperim cu folie si dam tavile de chec la frigider pentru cel putin 2-3 ore (eu le las de obicei de pe o zi la alta la rece ).

Pofta Buna! ! !

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj