Prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi de albusuri cu nuca:
  • 14 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 28 linguri zahar
  • 14 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 350 - 400 g faina
  • 200 g nuca macinata
  • Crema de lapte:
  • 1,25 l lapte
  • 300 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • 250 g unt
  • Decor:
  • 200 g ciocolata cu lapte + 2-3 linguri de apa sau lapte
  • 100 g nuca macinata
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Pregatirea foilor:


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si faina (treptat) si se incorporeaza usor, amestecand totul cu o spatula de silicon, de sus in jos. Se incorporeaza si nuca macinata, la fel de usor. Din acest aluat se vor coace patru foi, intinzandu-le pe rand intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.


Pregatirea cremei:


Laptele, zaharul, esenta de vanilie si faina cernuta se pun intr-o cratita si se mixeaza. Se adauga apoi untul taiat bucatele. Se pune cratita la foc si se amesteca totul cu un tel, continuu, pana cand crema se ingroasa.


Asamblarea prajiturii:


Se pune o foaie de blat in tava (dupa ce s-a indepartat hartia de copt) se pune crema fierbinte peste ea, se adauga a doua foaie, crema, a treia foaie, crema si ultima foaie (care se pune cu dosul in sus pentru ca este cat de cat dreapta pe acea parte). Se topeste ciocolata cu lapte (se pot adauga 2-3 linguri de apa sau lapte peste ea pentru a se topi mai usor) si se toarna peste prajitura. Aceasta se orneaza cu nuca macinata.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...