Prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi de albusuri cu nuca:
  • 14 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 28 linguri zahar
  • 14 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 350 - 400 g faina
  • 200 g nuca macinata
  • Crema de lapte:
  • 1,25 l lapte
  • 300 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • 250 g unt
  • Decor:
  • 200 g ciocolata cu lapte + 2-3 linguri de apa sau lapte
  • 100 g nuca macinata
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Pregatirea foilor:


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si faina (treptat) si se incorporeaza usor, amestecand totul cu o spatula de silicon, de sus in jos. Se incorporeaza si nuca macinata, la fel de usor. Din acest aluat se vor coace patru foi, intinzandu-le pe rand intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.


Pregatirea cremei:


Laptele, zaharul, esenta de vanilie si faina cernuta se pun intr-o cratita si se mixeaza. Se adauga apoi untul taiat bucatele. Se pune cratita la foc si se amesteca totul cu un tel, continuu, pana cand crema se ingroasa.


Asamblarea prajiturii:


Se pune o foaie de blat in tava (dupa ce s-a indepartat hartia de copt) se pune crema fierbinte peste ea, se adauga a doua foaie, crema, a treia foaie, crema si ultima foaie (care se pune cu dosul in sus pentru ca este cat de cat dreapta pe acea parte). Se topeste ciocolata cu lapte (se pot adauga 2-3 linguri de apa sau lapte peste ea pentru a se topi mai usor) si se toarna peste prajitura. Aceasta se orneaza cu nuca macinata.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

Cozonacul fără frământare sau cu frământare redusă este o bunătate cu un aluat pufos și umplutură...

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti