Prajitura dietetica cu crema de vanilie, zmeura si aroma de lamaie

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 20 g amidon sau 1/2 plic praf de budinca de lamaie
  • 7 linguri lapte praf degresat
  • 7 linguri lapte degresat
  • 3-4 linguri indulcitor Green Sugar sau adaugati dupa gust
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de lamaie(daca ati pus praf de budinca de lamaie, puteti renunta la esenta)
  • Crema de vanilie:
  • 600 ml lapte degresat
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri amidon
  • 3-4 linguri indulcitor sau adaugati dupa gust
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • indulcitor
  • esenta de lamaie
  • In plus: zmeura

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se bat albusurile spuma cu praful de sare.

Galbenusurile se mixeaza separat cu indulcitorul, se adauga amidonul amestecat cu praful de copt, apoi se pune laptele si laptele praf degresat. La final se adauga esenta de lamaie si se omogenizeaza. Incorporam spuma de albusuri in compozitia de galbenusuri si amestecam usor cu o spatula. Tapetam o tava cu hartie de copt(tava mea are 22 cm) si turnam compozitia. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mic. O lasam aprox. 10-15 minute sau pana cand se rumeneste si trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit.

Crema de vanilie:

Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul, apoi adaugam amidonul. Turnam treptat laptele si dam oala pe foc mic. Amestecam in compozitie incontinuu cu un tel, pana cand aceasta se ingroasa. Cand este gata, se inchide focul si se adauga esenta de vanilie, apoi se amesteca. Se lasa la racit. Pentru a o raci mai repede puteti pune vasul cu crema in alt vas cu apa rece.

Asamblare:

Intr-un bol mic amestecam apa cu indulcitorul si esenta.

Punem pe un platou blatul racit complet, il insiropam, apoi adaugam crema de vanilie rece(eu am pus in jurul blatului si inelul tavii in care l-am copt). Zmeura o spalam (dupa ce spal zmeura, o pun pe un servetel pentru a se absoarbe apa), apoi o adaugam peste crema de vanilie.

Dam prajitura la frigider, apoi o servim.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Milkshake cu zmeura si banana

Astazi vom prepara un milkshake super simplu, rapid si foarte racoritor: Milkshake din zmeura si banana, ideal pentru micul...

Milkshake cu zmeura si banana
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj