Prajitura Delicioasa cu Kiwi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml frisca
  • 200 ml apa rece
  • 300 gr piscoturi (in functie de forma dorita)
  • 100 gr ciocolata cu lapte (fara crema sau alune)
  • 200 gr zahar
  • Un ou
  • coaja de la o lamaie
  • 4 kiwi
  • cacaua de ornat
  • 2 linguri faina (am uitat sa o pun in fotografia de prezentare a ingredientelor)
  • Suc dupa preferinta pentru insiropat piscoturile, eu am folosit de portocale cu caise (am uitat sa il pun in fotografie)

Mod de preparare

Oul se freaca bine cu zaharul, se adauga faina, coaja rasa de la lamaie si apa, acestea se fierb pe bain-marie pana devin de consistenta unei budinci. In timp ce se raceste compozitia, se bate frisca cu mixerul si se taie fasii subtiri ciocolata (sau se rade).

Cand crema s-a racit se adauga ciocolata taiata si se incorporeaza frisca, amestecand usor.

Se inmoaie piscoturile in suc, se aseaza primul rand in forma dreptunghiulara si se pune un strat subtire de crema (aproximativ 1 cm). Peste crema se pun felii de subtiri de kiwi si iar un strat de 1cm de crema. Urmatorul pas este aranjarea urmatorului rand de piscoturi (inmuiate in suc) si punerea restului de crema, cu care se imbraca si marginile prajiturii.

La sfarsit se pudreaza cu cacaua, cernuta pe deasupra.

Prajitura se lasa la rece cateva ore, iar la servire aceasta se taie in bucati dreptunghiulare.

Este o prajitura foarte racoritoare si rapida.
Pofta buna! ! !

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu afine si jeleu de zmeura

"retete festive de iarna"

Desert tort cu afine si jeleu de zmeura
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj