Foile: Se freaca faina cu margarina, adaugam galbenusele, 200g zaharul pudra, bicarbonatul stins cu lamaie si framantam. Daca e prea tare se pune putin lapte.
Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem pe dosul tavii, le intepam din loc in loc cu un cutit sau cu furculita pt. a nu prinde aer sub foaie, si se da la cuptor aproximativ 10 min.
Crema:
Una din foi se faramiteaza, se stropeste cu esenta de rom.
Se freaca untul cu 150g zahar pudra, apoi adaugam 1 lingura de cacao si un borcan de gem, celalalt borcan cu gem se amesteca cu foaia faramitata, dupa care se amesteca toate si se toarne peste foaie pe care o insiropam putin cu apa si zahar, si deasupra punem a doua foaie.
Gazura:
Punem 4 albuse cu 200g zahar tos intr-o cratita pe care o punem la bain-marie si batem pina devine spuma tare ca pt. bezele si o turnam peste ultima foaie.
Se taie a doua zi.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.