Prajitura cu Suc de Rosii (de Post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri bulion (eu am pus 3 linguri suc de rosii)
  • un praf sare
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu stins
  • faina cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intins
  • Crema 200gr zahar
  • 8-9 linguri faina
  • 900ml apa sau lapte de soia
  • 250 gr margarina
  • un praf sare
  • o cana mare cu nuci macinate

Mod de preparare

Aluatul se imparte in trei si se coc trei foi pe dosul tavii, foile sant foarte bune si se pot umple cu orice crema va trece prin cap-eu am facut o crema cu zahar ars si nuci macinate.

Se arde zaharul, separat se amesteca faina cu apa sau laptele (eu am facut asa am amesctecat circa 6 linguri de faina cu apa si am adaugat-o peste zaharul caramelizat, apoi la foc mic am adaugat faina ramasa in ploaie ca sa nu se faca cocoloase, la foc mic, si se lasa sa fiarba pana se ingroasa foarte bine, se lasa apoi la racit, calduta, se adauga apoi margarina si nucile.

Se pune crema intre foi, se pune la presat.
Reteta acestor foi imi place mult, ies niste foi pufoase, e simplu de facut si economic, am sa incerc sa le fac umplute si cu gem amestecat cu nuci.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...