Prajitura cu Suc de Rosii (de Post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri bulion (eu am pus 3 linguri suc de rosii)
  • un praf sare
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu stins
  • faina cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intins
  • Crema 200gr zahar
  • 8-9 linguri faina
  • 900ml apa sau lapte de soia
  • 250 gr margarina
  • un praf sare
  • o cana mare cu nuci macinate

Mod de preparare

Aluatul se imparte in trei si se coc trei foi pe dosul tavii, foile sant foarte bune si se pot umple cu orice crema va trece prin cap-eu am facut o crema cu zahar ars si nuci macinate.

Se arde zaharul, separat se amesteca faina cu apa sau laptele (eu am facut asa am amesctecat circa 6 linguri de faina cu apa si am adaugat-o peste zaharul caramelizat, apoi la foc mic am adaugat faina ramasa in ploaie ca sa nu se faca cocoloase, la foc mic, si se lasa sa fiarba pana se ingroasa foarte bine, se lasa apoi la racit, calduta, se adauga apoi margarina si nucile.

Se pune crema intre foi, se pune la presat.
Reteta acestor foi imi place mult, ies niste foi pufoase, e simplu de facut si economic, am sa incerc sa le fac umplute si cu gem amestecat cu nuci.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu mac

Desert cornulete cu mac
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj