Prajitura cu Sana si Budinca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1/2 ceasca ulei
  • o ceasca sana
  • o ceasca zahar
  • un praf de sare
  • o lingurita bicarbonat stins intr-o lingurita otet
  • 3 cesti si jumatate faina
  • 2 linguri cacaua
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita esenta de rom
  • Pentru insiropat:
  • 10 ml rom
  • 300 ml apa
  • un plic zahar vanilat
  • zahar dupa gust
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri budinca de lamaie
  • 6 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 800 ml lapte
  • 100 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Blat:
Ouale se bat cu sarea si zaharul, dupa care se adauga uleiul ca la maioneza, iar apoi sana. Se pune bicarbonatul stins in otet, dupa care se adauga faina. Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale. In una din cele doua compozitii se pune zaharul vanilat, iar in cealalta cacaua si romul.

Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina, dupa care se pune aluatul alb, urmat bineinteles de cel cu cacaua. Aluatul cu cacaua se pune in forma unui cerc si se amesteca usor cu o furculita pentru a da un aspect marmorat. Se da la cuptor la foc potrivit, pana trece testul scobitoarei, dupa care se lasa la racit.

Intre timp se prepara siropul.

Se pun toate ingredientele mentionate intr-un vas si se fierb, dupa care se lasa la racit.

Crema:
Budinca se prepara comform instructiunilor de pe pachet si se pune pe blatul racit si insiropat.

Atentie:Bundinca se pune calda! ! !

Peste budinca se pune nuca de cocos si se lasa sa stea la rece aproximativ o ora, doua.

Aceasta este o prajitura simpla si usor de facut, care cu siguranta o sa va placa.
Pofta buna! ! !

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornuri cu nutella si nuci

Nu exista sfarsit de saptamana sa treaca fara sa nu prepar ceva dulce. Asa am facut aceste cornuri care au fost tare bune si...

Desert cornuri cu nutella si nuci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj