Prajitura cu Prune

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru o tava medie, din care se pot taia aprox 16-20 buc Avem nevoie de:
  • -600 g prune (eu am avut prune bistrite, fara samburi
  • puse la congelator, special pentru prajitura, pe care le-am decongelat, pus la scurs, desfacute in jumatati si apoi trecute prin faina)
  • -400 g faina
  • -4 oua
  • -250 g zahar
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • -5 linguri ulei
  • -150 g iaurt
  • -2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • -faina alba pentru prune
  • -zahar praf

Mod de preparare

Ouale se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema groasa ca o smantana.

Se adauga cate putin ulei si iaurt, coaja rasa de lamaie si in ploaie, faina cernuta.

Se amesteca usor, de jos in sus, si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt

Deasupra se aseaza uniform prunele (trecute prin faina).
Se da la cuptorul incins, la foc potrivit, 30-40 min. sau pana este coapta si rumenita frumos.

Dupa ce s-a racit putin se pudreaza cu zahar praf.

Se lasa sa se raceasca, apoi se poate taia si servi.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.