Prajitura cu Prune

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru o tava medie, din care se pot taia aprox 16-20 buc Avem nevoie de:
  • -600 g prune (eu am avut prune bistrite, fara samburi
  • puse la congelator, special pentru prajitura, pe care le-am decongelat, pus la scurs, desfacute in jumatati si apoi trecute prin faina)
  • -400 g faina
  • -4 oua
  • -250 g zahar
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • -5 linguri ulei
  • -150 g iaurt
  • -2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • -faina alba pentru prune
  • -zahar praf

Mod de preparare

Ouale se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema groasa ca o smantana.

Se adauga cate putin ulei si iaurt, coaja rasa de lamaie si in ploaie, faina cernuta.

Se amesteca usor, de jos in sus, si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt

Deasupra se aseaza uniform prunele (trecute prin faina).
Se da la cuptorul incins, la foc potrivit, 30-40 min. sau pana este coapta si rumenita frumos.

Dupa ce s-a racit putin se pudreaza cu zahar praf.

Se lasa sa se raceasca, apoi se poate taia si servi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa