Prajitura cu nuci si stafide si aroma de cafea

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 250 g faina,
  • 50 ml ulei,
  • esenta de rom,
  • 100 g cafea sulubila garanulata ,fara cofeina,
  • un praf de sare,
  • o mana de stafide,
  • 250 miez de nuca prajit si maruntit,
  • o lingurita de praf de copt
  • decor,100 g zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

1.Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie.Galbenusurile se mixeaza cu uleiul pana capata consistenta unei creme apoi se incorporeaza in bezea,se adauga esenta si faina amestecata cu lingurita de praf de copt.Se incorporeaza in aluat stafidele inmuiate inante(se stropesc cu un pic de apa fierbinte in care am picurat esenta) si jumatate din nucile prajite un pic,racite si maruntite si 2 lingurite de cafea solubilla.
2.Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt,turnam aluatul obtinut,deasupra presaram granulele de cafea ramase,nucile maruntite ramase,se repartizeaza uniform deasupra aluatului si dam la cuptorul preincalzit,cca 5 minute la foc iute apoi reglam temperatura la foc mic si lasam 15 minute,prajitura este coapta cand incepa sa se rumeneasca usor pe margini.
3.Se scoate tava din cuptor,lasam sa se raceasca un pic si cu un cutit ascutit taiem prajitura in forma dorita
Se presara zahar pudra vanilat cu ajutorul unei strecuratori de ceai,cu sita fina.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa