Prajitura cu nuca si vanilie

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri amidon
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • vanilie
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca

Mod de preparare

Mixam cele 5 albusuri spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile, nuca si faina, amestecand usor cu lingura. Din aceasta compozitie, am copt doua foi. Se pot coace si trei foi, intr-o tava mai mica.

Pentru crema, am amestecat galbenusurile cu zaharul pudra si amidonul si am adaugat putin cate putin laptele. Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa crema, amestecand continuu. Adaugam si vanilia.

Untul il frecam spuma, apoi il adaugam treptat in crema de vanilie rece, amestecand usor.

Caramelizam cele 100 g unt si direct in vas, pe foc, adaugam samburii de nuca intregi. Amestecam putin, apoi rasturnam pe o planseta umeda. Maruntim krantz-ul cu ajutorul unui sucitor.

Asezam prima foaie, crema de vanilie, a doua foaie, apoi frisca batuta si peste frisca, presaram krantz-ul.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu crema

Este ceva intre tort si prajitura, este prajitura care ii place cel mai mult baiatului si a invatat sa si-o faca singur.

Prajitura cu crema
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj