Prajitura cu Mure si Zarzare

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 2 plic zahar vanilat
  • Sirop:
  • zeama de la un compot de zarzare
  • Crema:
  • 750 gr branza de vaci
  • 7 lg miere de albine
  • 1 lamaie
  • 1 plic gelatina (10gr)
  • 300 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • Decor:
  • mure
  • zarzare din compot
  • 250 ml sirop de visine
  • 1 plic tort-gelee

Mod de preparare

Se face un blat simplu din ingredientele de mai sus si se coace intr-o tava dreptunghiulara de preferat cu margina detasabila. Dupa ce s-a racit blatul se insiropeaza cu zeama de la compot si se toarna deasupra crema obtinuta astfel: branza de vaci se mixeaza bine impreuna cu mierea de albine si coaja si zeama de la lamaie. Apoi adaugam gelatina (care am dizolvat-o in 100 ml apa la foc mic fara sa dea in fiert) si amestecam bine. Dupa ce s-a inchegat un pic adaugam si frisca batuta si o omogenizam.

Peste stratul de branza se aseaza murele si jumatatile de zarzare(decojite), imbracam fructele intr-un strat de Tort-Gelee pe care l-am preparat dupa instructiunile de pe plic ... numai ca in loc de apa am folosit sirop de visine.

Prajitura astfel montata se da la rece pentru cateva ore ... se portioneaza dupa bunul plac.

Pofta buna! !

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.