Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • - 250 g biscuiți digestivi;
  • - 100 g unt (topit);
  • - 1 lingură zahăr pudră;
  • Mousse de mere;
  • - 5-6 mere mari;
  • - 1 linguriță scorțișoară măcinată;
  • - 2 linguri de zahăr;
  • - 1 linguriță de amidon;
  • Cremă ricotta
  • - 250 g ricotta;
  • - 200 ml smântână lichidă;
  • - 5 g gelatină granule;
  • - 150 ml nectar de mere verzi din comerț (Santal);
  • - 2 linguri de zahăr pudră;

Mod de preparare

Blat

- Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul;
- Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine;
- Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine;

Mousse de mere

- Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică;
- Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara;
- Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des;
- Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând;
- Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos;
- După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți;

Cremă ricotta

- Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin;
- Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută;
- Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție;
- Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii;
- Dați la rece pentru câteva ore;

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa