Prajitura cu Mousse de Ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -200 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • -piscoturi de sampanie (savoiardi)
  • -aproximativ 300 ml cafea tare
  • -lichior de cafea si rom pentru aromatizarea cafelei, dupa gust
  • -200 ml frisca lichida
  • -1/2 lingurita scortisoara praf
  • -frisca batuta pentru ornat, optional
  • -alune de padure sau nuca, putin prajita in cuptor

Mod de preparare

Topiti pe bain-marie ciocolata taiata cubulete. Turnati si frisca, omogenizati si amestecati mereu pana se topeste ciocolata, fara insa sa fiarba compozitia. Lasati-o doar pana se omogenizeaza, apoi turnati-o intr-un vas cu peretii mai inalti si lasati-o la racit.

Spumati apoi cu mixerul, pana devine o crema aerata si pufoasa. Adaugati si scortisoara in timp ce mixati. Dati la rece.

Intre timp, prajiti putin alunele sau nuca in cuptor, pana incepe sa se rumeneasca usor. Asezati straturi succesive de piscoturi inmuiate in cafeaua amestecata cu lichior si rom, puse una langa alta, crema, piscoturi si terminati cu un strat subtire de mousse. Daca doriti, puteti orna cu frisca batuta.

Presarati din belsug alune de padure sau nuca si dati la rece pentru cel putin 1 ora, inainte de a servi.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...