Prajitura cu mouse de ciocolata si crema de portocale

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat :
  • -3 oua
  • -2 linguri de apa
  • -1 lingurita apa trandafir (optional)
  • -3 linguri zahar
  • -30 ml ulei
  • -4 linguri faina
  • -1 lingura cacao
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -1 plic praf e copt
  • Pt mouse de ciocolata
  • -250 ml frisca
  • -200 gr ciocolata neagra
  • Pt crema de portocale
  • -100 ml frisca
  • -250 grame mascarpone
  • -100 ml suc de portocale
  • -2 linguri dulceata de portocale
  • -3 linguri de zahar (optional)
  • Pt glazura :
  • -50 gr unt
  • -2 linguri frisca
  • -100 gr ciocolata

Mod de preparare

Blatul :
Am folosit o tava de 30 X20 cm pe care am pus hartie de copt.
Ouale le-am batut impreuna cu zaharul , apa de trandafir , scortisoara pana cand s-a intarit putin si nu s-a mai simtit zaharul
Adaugam lingurile de apa si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao .
Omogenizam bine si turnam compozitia in tava .
Coacem in cuptorul preincalzit la 170- 180 grade pentru 20 minute (pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea)
Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit .
Pentru mouseul de ciocolata incalzim frisca lichida pe foc mic , iar cand e calda adaugam ciocolata rupta bucati si putina sare . Amestecam rapid avand grija sa nu fiarba pana cand e topita toata ciocolata .
Lasam la racit , trebuie sa se raceasca bine .
Pentru crema de portocale stoarcem suc proaspat si il strecuram .
Batem mascarponele impreuna cu frisca si cu zaharul pana se intareste bine de tot si adaugam sucul de portocale ,amestecand continu . Punem si dulceata de portocale pentru o aroma mai intensa .
Dam crema la frigider.
Daca s-a racit frisca cu ciocolata o batem tare astfel incat sa fie pufoasa dar legata .
Asamblam prajitura :
Peste blat punem jumate din mouse de ciocolata si nivelam , apoi punem crema de portocale toata , nivelam si peste vine din nou mouse de ciocolata .
Punem la frigider dupa ce am nivelat bine si facem glazura .
Pe foc mic punem la incalzit 2 linguri de frisca impreuna cu 50 gr unt nesarat si cu 100 gr ciocolata si amestecam pana cand se topeste ciocolata.
Lasam sa se racoreasca putin si turnam peste prajitura . Intindem glazura cu o spatula sau cu lama unui cutit si punem prajitura la frigider pana se intareste bine (12 ore )
Decorati dupa cum doriti si serviti ..

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...