Blat
- Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și crocant;
- Se mixează făina cu untul și cu zahărul; va fi un aluat nelegat, făinos;
- Se adaugă gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;
- Se adaugă apa rece și se amestecă totul până ce obțineți un aluat omogen de frământat;
- Aluatul obținut se împăturește în folie alimentară de plastic și se dă la rece 30 de minute;
- Întindeți apoi aluatul pe blatul de lucru, în funcție de mărimea tăvii în care veți coace și se înțeapă, precum la tartă;
- Se coace singur 12- 15 minute, apoi se scoate și se adaugă următorul strat din prăjitură;
Strat de mere
- Dați merele pe răzătoarea mare după care scurgeti sucul în exces;
- Se călesc în unt, se adaugă zahărul și scorțișoară după gust;
- Se lasă la foc mediu aproximativ 15 minute, apoi se adaugă compoziția peste blatul precopt.
- Reintroduceți în cuptor la foc mic pentru aproxtimativ 50 de minute;
- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Crema de mascarpone la rece
- Se mixează bine mascarpone cu smantana dulce, cu zahărul și cu 2 linguri de zeamă de lămâie;
- Adăugați și coaja de lămâie, în funcție de preferințe;
- Turnați crema peste prăjitura coaptă și răcită complet;
- Dați la rece.
Un desert delicios pentru copii si nu numai!
Orez cu lapte si sos de capsuniAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.