Prajitura cu mascarpone

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blatul de cacao avem nevoie de:
  • 100g unt
  • 150g zahar
  • 2oua
  • 280g faina
  • 200 ml smantana dulce
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri pline cu cacao de buna calitate
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru crema de mascarpone avem nevoie de:
  • 400 g mascarpone
  • 150 g zahar
  • 2oua
  • o lingura cu amidon
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Pregatim intai compozitia de cacao.
Untul, care este la temperatura camerei, se bate spuma si se da deoparte.
Ouale se mixeaza bine cu zaharul, apoi adaugam cacaua si o incorporam foarte bine.
Untul se adauga treptat,se amesteca foarte bine dupa fiecare lingura. Dupa aceea, alternand, punem laptele, smantana dulce si faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.
Se omogenizeaza compozitia si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Crema de mascarpone si esenta de vanilie se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga, unul cate unul, ouale si, la final, amidonul.
Cu o lingura asezam gramajoare de mascarpone peste blatul de cacao. Amestecam usor, cu o furculita, cele doua compozitii si dam la cuptor(preincalzit la 180 grade), pentru aproximativ 20-25 minute sau pana trece testul scobitorii.
Se lasa prajitura sa se raceasca si se portioneaza cum doreste fiecare.
Sa aveti pofta!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu afine si jeleu de zmeura

"retete festive de iarna"

Desert tort cu afine si jeleu de zmeura
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj