Luam 2 cestii de faina 2 linguri mari de unsoare netopita se pune in faina si se framanta pana se amesteca bine punem 2 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar cu 2 linguri mari de smantana punem vanilia si 2 lingurite de amoniac stins in otet si se framanta toate la un loc pana obtinem un alt foarte moale.
Se lasa cat timp curatam merele pe urma le razaluim si punem putin ulei in cratita in care prajim merele. Dupa ce se racesc punem zaharul pe urma le stoarcem si punem putina scortisoara.
Se unge tava cu ulei si se imaprte aluatul in 3 parti egale si facem foile. Iar pe prima foaie punem merele iar a2 a o punem peste prima si punem si pe a 2a mere iar pe a 3a o punem peste toate si o punem in tigaie. Lasam la copt 25-30 min.
Dupa ce am copto putem adauga zahar praf pe deasupra. Pofta buna!!
Calda dar si rece.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.