Prajitura cu Lamaie si Scortisoara

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 cani zahar (1 cana=250 g zahar)
  • -1 cana ulei
  • -1,5 cana lapte
  • -3 oua
  • -zeama de la 1 lamaie
  • -1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • -2 cana faina
  • -1 lingurita scortisoara
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1/2 lingurita sare
  • Toate ingredientele se masoara cu aceeasi cana

Mod de preparare

Freci ouale cu zaharul, pana devin spumoase.
Adaugi laptele, uleiul, zeama si coaja de lamaie. Continui sa bati compozitia pana capata o consistenta fina.

Separat, intr-un bol, amesteci faina, scortisoara si praful de copt.
Combini cele doua compozitii obtinute si amesteci pana la omogenizarea lor completa.

Torni amestecul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si dai la cuptorul incalzit, 40-50 min, pana ce checul este copt si capata o culoare frumoasa.

Il lasi la racit 20 min in tava, apoi il scoti si-l pudrezi cu zahar praf sau il ornezi dupa preferinta.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat

"Clatite rumenite, cu dragoste pregatite"  Un aperitiv delicios si de mare efect, cu care va puteti...

Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj