Prajitura cu Gris Insiropata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • o cana faina
  • o cana gris
  • o cana zahar
  • o cana nuca de cocos
  • o cana iaurt
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • o jumatate de plic praf de copt (5 gr )
  • 3 oua
  • 2 linguri margarina
  • Sirop:
  • 1 1/2 cani zahar
  • 2 cani apa
  • o lamaie mai micuta
  • Decor:
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri nuca de cocos

Mod de preparare

Cana pe care am folosit-o eu pentru dozarea ingredientelor a avut 250 ml. Se adauga ingredientele intr-un castron dupa care se mixeaza.

Ordinea acestora este: prima data iaurtul, dupa aceea faina, grisul, zaharul, nuca de cocos, zaharul vanilat, praful de copt, ouale si margarina. Toate aceste ingrediente se mixeaza bine pana ce cristalele de zahar se dizolva.

Cand compozitia este gata se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit. Aceasta va sta la cuptor, la foc potrivit, pana ce se rumeneste putin si trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se pregateste siropul.

Apa si zaharul se pun intr-un vas si se fierb pe foc. La primul clocot se opreste focul si se adauga zeama de lamaie.

Cand s-a racit putin siropul, acesta se pune tot, uniform, peste blatul racit. Se lasa sa se insiropeze aprozimativ 30 de minute, dupa care se intinde mierea in strat fin pe toata suprafata prajiturii.
Deasupra se presara cu nuca de cocos.

Se pune la rece si se portioneaza in bucatele potrivite.

Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel

O reteta luata din revista Lidl, tare bun a iesit.

Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj