Se amesteca intr-un castron untul cu faina, pana se incorporeaza complet. Separat se bat ouale cu zaharul pana se inmoaie bine si se toarna peste faina si unt. Se adauga coaja de lamaie si praful de copt. Se framanta totul bine pana ce devine o coca omogena.
Se lasa o ora la rece.
Se opresc 3 linguri de coca pentru stratul de deasupra, in care se mai adauga faina sa fie mai tare. Cealalalt aluat se intinde in tava si se unge cu gem. Aluatul mai tare se faramiteaza si se pune peste gem. Se da la cuptor la foc potrivit pana ce devine aurie deasupra. Se taie rece.
Se taie rece!
Un desert simplu si delicios pe care l-am pregatit mai in vara, dar de care am uitat complet...inspiratie mi-a fost Laurici>:D
Panna cotta cu jeleu de caise si biscuiti AmarettiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaPrajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...
Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa