Prajitura cu Gem (linzer)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • Coaja de lamaie
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 g gem de prune (sau marmelada)

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron untul cu faina, pana se incorporeaza complet. Separat se bat ouale cu zaharul pana se inmoaie bine si se toarna peste faina si unt. Se adauga coaja de lamaie si praful de copt. Se framanta totul bine pana ce devine o coca omogena.

Se lasa o ora la rece.

Se opresc 3 linguri de coca pentru stratul de deasupra, in care se mai adauga faina sa fie mai tare. Cealalalt aluat se intinde in tava si se unge cu gem. Aluatul mai tare se faramiteaza si se pune peste gem. Se da la cuptor la foc potrivit pana ce devine aurie deasupra. Se taie rece.
Se taie rece!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa