Prajitura cu Gem de Prune si Glazura de Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 borcan cu gem de prune (cel de 400g) 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1/2 cana ulei
  • 2 1/2 cani faina
  • 4-5 linguri cacao
  • scortisoara
  • nuci tocate grosier
  • merisoare
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g ciocolata alba
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • topping de ciocolata neagra sau 50 g ciocolata neagra topita

Mod de preparare

Amestecam, pe rand, ingredientele, ultima fiind faina in care am incorporate praful de copt.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam si introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade. Lasam sa se coaca aproximativ 20-30 minute, pana trece testul scobitorii.
Cat timp se raceste prajitura, preparam glazura. Topim ciocolata alba la bain marie cu apa, apoi incorporam uleiul. Turnam glazura alba (calda, dar nu fierbinte) peste prajitura racita si o intindem uniform. Dam prajitura la rece pentru 15-20 minute, apoi trasam dungi de ciocolata neagra si ne jucam putin cu o scobitoare.
Lasam prajitura la rece 2-3 ore inainte de a o portiona si servi.
Sa aveti pofta!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...