Prajitura cu Gem de Prune si Glazura de Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 borcan cu gem de prune (cel de 400g) 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1/2 cana ulei
  • 2 1/2 cani faina
  • 4-5 linguri cacao
  • scortisoara
  • nuci tocate grosier
  • merisoare
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g ciocolata alba
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • topping de ciocolata neagra sau 50 g ciocolata neagra topita

Mod de preparare

Amestecam, pe rand, ingredientele, ultima fiind faina in care am incorporate praful de copt.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam si introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade. Lasam sa se coaca aproximativ 20-30 minute, pana trece testul scobitorii.
Cat timp se raceste prajitura, preparam glazura. Topim ciocolata alba la bain marie cu apa, apoi incorporam uleiul. Turnam glazura alba (calda, dar nu fierbinte) peste prajitura racita si o intindem uniform. Dam prajitura la rece pentru 15-20 minute, apoi trasam dungi de ciocolata neagra si ne jucam putin cu o scobitoare.
Lasam prajitura la rece 2-3 ore inainte de a o portiona si servi.
Sa aveti pofta!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.