Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Ganache de ciocolata:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • Crema mascarpone:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • Jeleu de fructe:
  • 300 gr zmeura
  • 200 gr visine
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri amidon

Mod de preparare

Incepem cu ganache-ul de ciocolata:
Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele mici.
Le transferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana ciocolata este topita.
Dam la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste sau chiar peste noapte.
Dupa ce s-a intarit, o scoatem din frigider, o mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Blatul:
Batem spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam uleiul si laptele.
Incorporam faina cernuta, praful de copt si esenta.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri cu o paleta.
Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.
Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua bucati egale pe latime.
Crema mascarpone:
Punem mascarponele intr-un vas cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si mixam pana obtinem o crema.
Jeleul de fructe:
Visinele le spalam, le scoatem samburii, zmeura o spalam usor.
Intr-o craticioara punem zmeura, visinele si zaharul.
Le trasferam pe foc, focul il dam sa fie potrivit, amestecam.
Cand zaharul s-a topit complet, desfacem amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il turnam peste fructe.
Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca, luam de pe foc.
Impartim jeleul, in mod egal, pe cele doua foi de blat, il nivelam cu o lingura. Lasam sa se raceasca.
Intr-o tava asezam prima foaie cu jeleul in sus, punem crema de ciocolata si o nivelam.
Asezam a doua foaie peste, tot cu jeleul in sus, apoi punem crema mascarpone si o intindem usor cu o paleta.
Dam la frigider pentru 2-3 ore, apoi o portionam si o decoram cu visine.
Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.