Prajitura cu frisca si capsune

Portii
18
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 400 ml frisca lichida
  • 375 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri rase cacao
  • 200 g capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Mai avem nevoie
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam frisca lichida si esenta de rom si mixam incontinuare.
Cernem faina si o amestecam cu sarea.
Adaugam treptat faina peste amestecul de mai sus..Amestecam folosind o lingura de lemn.
Dizolvam praful de copt in zeama de lamaie si il adaugam in compozitie.
Impartim compozitia in doua.
In jumatate din compozitie adaugam cacao si amestecam.
Tapetam o forma(30/22) cu hartie de copt si turnam compozitia cu cacao apoi compozitia simpla.

Taiem capsunile felii si le asezam deasupra aluatului.

Dam la cuptor(preincalzit in prealabil),la 180 grade timp de aproximativ 30 min. pana cand prajitura este usor rumenita si bine facuta(facen testul scobitorii)

Lasam prajitura sa se raceasca in tava dupa care o pudram cu zahar pudra si apoi o taiem patratele.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj