Prajitura cu foi de nuca, biscuiti si cafea

Portii
10
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Foi - 9linguri zahar,2 oua intregi,2 linguri miere de albine,2 linguri ulei,1 lingurita bicarbonat de sodiu dizolvat in putina zeama de lamaie,9 linguri nuca macinata,faina cat cuprinde(300-350gr).
  • Crema: 500 ml lapte,2ling.gris,2 plicuri zahar vanilat,1 rama ,100 ml frisca, 1 pachet de biscuiti,100 ml cafea fiarta,200 gr zahar.

Mod de preparare

Mod de preparare:
Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 2 foi.Foile se intind cu mana nu cu sucitoarea.Foile se coc pe dosul tavii unse cu ulei.
Pentru crema punem la fiert laptele,zaharul si zaharl vanilat cand fierbe adaugam grisul se amesteca pana se ingroasa si se lasa la racit.Apoi se adauga in rama frecata spuma in prealabil.
Frisca se bate spuma.
Asamblare:

1 foaie cu nuca,1/2 crema,biscuiti muiati in cafea,1/2 crema,a2a foaie cu nuca,frisca si optional bombonele de ciocolata.Eu am ras ciocolata deasupra.

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Mini tiramisu reteta cu crema de vanilie si ciocolata

Nicio zi fără ciocolată! Plecand de la Tiramisu reţetă originală, am pregatit acest desert De ceva vreme am...

Mini tiramisu reteta cu crema de vanilie si ciocolata
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure