Prajitura cu foi de nuca, biscuiti si cafea

Portii
10
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Foi - 9linguri zahar,2 oua intregi,2 linguri miere de albine,2 linguri ulei,1 lingurita bicarbonat de sodiu dizolvat in putina zeama de lamaie,9 linguri nuca macinata,faina cat cuprinde(300-350gr).
  • Crema: 500 ml lapte,2ling.gris,2 plicuri zahar vanilat,1 rama ,100 ml frisca, 1 pachet de biscuiti,100 ml cafea fiarta,200 gr zahar.

Mod de preparare

Mod de preparare:
Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 2 foi.Foile se intind cu mana nu cu sucitoarea.Foile se coc pe dosul tavii unse cu ulei.
Pentru crema punem la fiert laptele,zaharul si zaharl vanilat cand fierbe adaugam grisul se amesteca pana se ingroasa si se lasa la racit.Apoi se adauga in rama frecata spuma in prealabil.
Frisca se bate spuma.
Asamblare:

1 foaie cu nuca,1/2 crema,biscuiti muiati in cafea,1/2 crema,a2a foaie cu nuca,frisca si optional bombonele de ciocolata.Eu am ras ciocolata deasupra.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...